I Love
Las Vegas

Leaving Las Vegas

De prachtige omgeving van Las Vegas heeft heel veel te bieden en is een leuke afwisseling ten opzichte van alle "replicapracht" wat Las Vegas zelf heeft te bieden. Kortom, een compleet andere wereld! Ben je meerdere dagen in Las Vegas dan kun je overwegen om een bezoekje te brengen aan de Hoover Dam, Death Valley, Red Rock Canyon, Mount Charleston of Valley of Fire State Park.

De Hoover Dam en de bovenstaande parken liggen in de nabije omgeving van Las Vegas. Andere parken zoals Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon, Antelope Canyon en Glen Canyon liggen aanzienlijk verder van Las Vegas en kunnen bezocht worden tijdens je rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Vanuit Las Vegas is het wel mogelijk om met een helikopter of vliegtuig over de Grand Canyon te vliegen. Mocht je krap in je tijd zitten dan is dit een optie. Natuurlijk kun je ook overwegen om een rondvlucht over de Grand Canyon te boeken bij één van de vliegvelden in de buurt van de Grand Canyon. De prijzen voor rondvluchten zijn hier goedkoper. Van verschillende sitebezoekers heb ik vernomen dat een rondvlucht echt de moeite waard is. De Grand Canyon komt vanuit de lucht nog veel mooier en indrukwekkender op je over.

De Hoover Dam en de eerder genoemde parken worden in deze rubriek kort beschreven. Wil je meer informatie over deze en andere natuurparken in het zuidwesten van de V.S. dan kan ik je de site van The National Park Service aanbevelen.

Ten slotte nog wat reistips! Bij de ingang van de meeste parken ligt een Official Map and Guide voor je klaar. Als je van plan bent om meerdere parken te bezoeken dan kun je het beste een "Park Pass" kopen. 

Hoover Dam

Aan de Hoover Dam hebben vanaf 1931 tot 1935 continue 5000 man gewerkt om dit technisch hoogstandje te bouwen. Het resultaat mag er nu nog steeds wezen.

De Hoover Dam behoort tot één van de 7 Amerikaanse industriële wonders en is na al die jaren nog steeds een "hotspot" voor vele toeristen. Halverwege de Hoover Dam ligt de staatsgrens met Arizona.
Las Vegas ligt slechts 65 kilometer van de Hoover Dam. 
 

Links:
Reclamation's Lower Colorado Region
Hoover Dam Museum in Boulder City.
 
Meer prachtige foto's?: klik HIER!

 

Death Valley

Zabriskie Point Death Valley
Death Valley heeft haar beruchte naam te danken aan een aantal “goudzoekers” die in de winter van 1849 en 1850 verdwaalden in deze “hete vallei”. Ze waren op zoek naar een kortere route naar de goudaders in Californië. Helaas overleefde niet iedereen deze trektocht. Een overlevende  noemde deze vallei “Death Valley” en hoopte er nooit meer te komen.

Death Valley is één van de warmste plekken op de wereld. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur boven de 38 graden celsius. Daarnaast is Death Valley één van de droogste plekken in de USA.

Laat de bizarre naam Death Valley, de extreme hitte en droogte je niet afschrikken. Death Valley is echt de moeite waard om te bezichtigen. Je moet er wel voor zorgen dat je genoeg drinkwater bij je hebt en dat er voldoende benzine in je tank zit.

Bezienswaardigheden zijn o.a.:
Artists Palette =>prachtige gekleurde rotsen dankzij de invloed van magnesium en ijzeroxide. Badwater =>met 86 meter onder de zeespiegel het laagste punt van de VS
Dante's View => uitzicht op het dal van de Dood
Devil's Golf Course => een uitgedroogd meer met grove kristalvervormingen
Rhyolite => nu een spookstad maar vroeger de grootste stad in deze omgeving
Links:
National Park Service Death Valley
Meer prachtige foto's?: klik HIER!

 

Grand Canyon

Grand Canyon National Park bestaat sinds 1909 en wordt beschouwd als één van de grootste natuurwonders. Het park heeft een oppervlakte van iets meer dan 4900 km2 en ligt in de staat Nevada.

Vanaf verschillende “viewingpoints” kun je een blik werpen in deze anderhalve kilometer diepe canyon. De Colorado rivier, regen, zon en sneeuw hebben gedurende vele miljoenen jaren hun sporen nagelaten in de Grand Canyon. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een prachtig landschap van gewelven, ravijnen, steile rotswanden en plateaus.

Je kunt het park in via de North Rim en South Rim. Let op!, de North Rim is afhankelijk van het weer, geopend vanaf mei tot medio oktober. Je kunt het park bezoeken met de auto, boot, ezel, paard, te voet, boot, trein of vanuit de lucht.

Het park heeft diverse “viewingpoints” en “trails”; zoals Grandview Point, Hopi Point, Yavapai Point, Bright Angel Trail en North Kaibab Trail.
Het Park ligt ruim 400 km van Las Vegas.

Links:
National Park Service Grand Canyon

www.thecanyon.com

Grand Canyon Railway!
Meer prachtige foto's?: klik HIER!

 

Zion

Great White Throne in Zion
Zion National Park is ongeveer 600 km2 groot en herbergt veel fraai gekleurde en ongewoon gevormde rotsformaties. Zion Canyon ligt midden in dit park en is gevormd door de krachtige stroming van de Virgin rivier en door de invloeden van wind, regen en ijs.

Aan beide zijden van deze kloof herrijzen wanden tot 6oo meter hoogte. Om in deze kloof te geraken moet je in de zomer gebruik maken van de parkpendelbus. Onderweg kan regelmatig gestopt worden om erop uit te trekken.

Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken dagelijkse begeleide wandeltochten. Populaire wandeltochten zijn Emerald Pools trail en de Canyon Overlook trail.

Behalve deze trails heeft het park bezienswaardigheden zoals "Great White Throne", Checkerboard Mesa", "Watchman", "Great Arch of Zion", "Weeping Rock" en natuurlijk de "Virgin Rivir".
Zion ligt ongeveer 280 kilometer van Las Vegas.
 

Links:
National Park Service Zion   Zion National Park
Meer prachtige foto's?: klik HIER!


Bryce Canyon

Eén van de mooiste parken, Bryce Canyon
Bryce Canyon, genoemd naar de mormoon Ebenezer Bryce, is het land van de "Hoodoos" ofwel rotspilaren met meest fantastische vormen. De Hoodoos zijn rood, oranje, roze, wit en (licht) bruin gekleurd.

Vanaf verschillende "Viewings Points" kun je genieten van deze prachtige Hoodoos. Natuurlijk heeft dit park ook verschillende wandelroutes waarvan de tocht naar het indrukwekkende "Amphitheater" er één is. Let op!, dat de terugweg het moeilijkste deel is en dat je voldoende water meeneemt.

Persoonlijk vind ik Bryce Canyon, door de prachtige kleuren en prachtig gevormde Hoodoos, één van de mooiste parken die je zeker gezien moet hebben.

Bezienswaardigheden in Bryce zijn o.a.:
Fairland Point, Sunrise Point, Sunset Point, Agua Canyon , Natural Bridge, Bryce Amfitheator, Rainbow Point.
Bryce ligt ongeveer 440 kilometer van Las Vegas.

Links:
National Park Service Bryce Canyon
Meer prachtige foto's?: Klik HIER!

 

Antelope Canyon

Volgens vele sitebezoekers en vooral fotografen is Antelope Canyon één van de mooiste canyons ter wereld.

Anteloppe Canyon bestaat uit de upper en lower Antelope en ligt enkele kilometers van Page in het Navajo Nation Land. De fraai gevormde, roodgekleurde en soms nauwe Antelope canyon is alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken. Je moet wel rekening houden met redelijk hoge toegangsprijzen. Je parkpas is hier dus niet geldig!

Als je toch in de buurt bent van Page dan moet je deze canyon echt gaan bezoeken. Door de lichtinval van de zon verandert de canyon steeds van kleur. Deze canyon is echt in trek bij fotografen en je moet dus niet versteld staan als je ze tegenkomt met al hun apparatuur. Maar als je naderhand hun foto's ziet dan kun je alleen maar vaststellen dat dit echt één van de mooiste natuurplekken ter wereld is.

Gedurende het jaar is de canyon geopend maar als het teveel regent of de kans bestaat dat dit gaat gebeuren dan wordt de canyon gesloten. In 1997 zijn namelijk 11 mensen overleden in de lower Antelope Canyon doordat ze verrast werden door een vloed van water veroorzaakt door een onweersbui op 5 kilometer afstand.

Ik hoop dat dit ongeluk je er niet van weerhoudt om deze canyon te bezoeken. Deze prachtige Canyon hoop ik bij een volgend bezoek aan Las Vegas en haar prachtige omgeving aan te doen.
Page (Antelope Canyon) ligt op een kleine 460 km (via I15) van Las Vegas.

Links:
www.navajonationparks.org
www.americansouthwest.net
Antelope Canyon Tours

www.phyris.com

 
Meer prachtige foto's?: Klik HIER!

 

Glen Canyon

Het Glen Canyon National Area is het gebied rondom het 300 kilometer lange Lake Powell. Lake Powell is een kunstmatig meer met een stuwdam.

Deze Glen Canyon stuwdam ligt niet ver van Page. Het enorme stuwmeer is een echt watersportparadijs waar vandaan men met boottochtjes deel kan nemen aan diverse uitstapjes naar o.a. Antelope Canyon, Rainbow Brigde (grootste natuurlijke stenen brug) of fraai gekleurde zandstenen inhammen.

Tijdens de vaart kun je volop genieten van de prachtig Glen Canyon omgeving. Glen Canyon is ook één van de populairste bestemmingen als je wilt gaan wandelen, fietsen of met een terreinwagen wilt gaan rijden.

Bezienswaardigheden zijn o.a. Glen Canyon Dam, Carl Hayden Visitor Center, Lake Powell en niet te vergeten Rainbow Brigde en Antelope Canyon.
Page (Glen Canyon National Area) ligt op een kleine 460 km (via I15) van Las Vegas.

Links:
National Park Service Glen Canyon

www.lakepowell.com (Zie video)
www.americansouthwest.net
 
Meer prachtige foto's?: klik HIER!

 

Valley of Fire

Foto van Elephant Rock Valley of Fire State Park
Het Valley of Fire State Park is vernoemd naar de daar aanwezige rode zandstenen rotsen die door de zoninval net lijken te branden. Dit park met rode en witte zandstenen ligt ongeveer 100 kilometer van Las Vegas.

In dit fel roodgekleurde park zijn verschillende Star Wars en Star Trek scènes opgenomen. Bezienswaardigheden zijn o.a.: Mouse Tank (Stenen basins waaruit de Paiute Indianen dronken), The Beehives, Petrified Logs, The White Domes, Seven Sisters, Atlat Rock (Hier kom je oude indiaanse rotstekeningen tegen) en Elephant Rock (zie bovenstaande foto).
 

Links:
Neveda Divison of State Parks
Meer prachtige foto's?: klik HIER!

 

Red Rock Canyon
National Conservation Area

Foto Red Rock Canyon (bron:www.redrockcanyon.blm.gov)
Red Rock Canyon National Conservation Area ligt een kleine 20 kilometer van Las Vegas, midden in de Mojave woestijn en wordt jaarlijks door meer dan 1 miljoen bezoekers bezocht.

Tijdens de autorit of verschillende wandelroutes in dit gebied kun je genieten van de fraai gevormde rode rotsen en heuvels. Behalve rood gekleurde rotsen kom je ook redelijk veel groen tegen in de vorm van wilde bloemen in de lente, Yoshua tree's en diverse struiken en cactussen.

Daarnaast kun je in de woestijn verschillende reptielen tegen komen zoals: slangen, hagendissen, schildpadden, kikkers en zelfs schorpioenen.

Behalve deze reptielen kom je ook verschillende soorten vogels tegen, konijnen, vossen, wilde honden en dikhoorn schapen. Meer informatie over de flora en fauna van dit park is te verkrijgen bij het “visitors center”.

Bezienswaardigheden zijn verder Calico Hills, Lost Creek Canyon, Ice box canyon en Spring Mountain Ranch, wat ook in dit gebied ligt.

Links:
Welcome to Red Rock!
www.sunsetcities.com

Meer prachtige foto's?: klik HIER!

 

Mount Charleston

Foto Mount Charleston
Wanneer je de hitte en de woestijn beu bent kun je nog altijd naar Mount Charleston vluchten.
Deze 3633 meter hoge berg ligt iets meer dan 70 kilometer van Las Vegas en biedt behalve verkoeling ook verschillende wandelroutes.

Vind je wandelen te soft!, je kunt er ook voor kiezen om deze berg te gaan beklimmen. In de winter is het mogelijk om hier skiën en te snowboarden.
 

Links:
www.sunsetcities.com

 
Meer prachtige foto's?: klik HIER!

 

(Gok)steden

Andere (gok)steden in de buurt van Las Vegas zijn: Primm (69 km van Las Vegas) en Laughlin (152 km van Las Vegas). Laughlin gelegen aan de Coloradorivier trekt jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers. Deze bezoekers genieten van de prachtige omgeving, verschillende watersporten op de Colorado Rivier, top entertainment en goedkope hotelkamers.

Als je in Laughlin bent!, bezoek dan zeker het Colorado Belle Hotel & Casino. De Colorado Belle is een replica van een 19de eeuwse Mississippi scheprad rivierboot van meer dan 180 meter lang. Het hotel heeft iets meer dan 1170 kamers.

Andere steden in de buurt van Las Vegas zijn Henderson en Boulder City. In Henderson zit "Ethel M Chocolate factory and Cactus garden" dat gratis toegankelijk is en het Clark Country Museum. Boulder City, een kleine rustige stad waar je niet kan gokken maar waar je wel een stuk geschiedenis aantreft wat te maken heeft met de bouw van de Hoover Dam.

 

Links:
Welcome to Laughlin, Nevada
Laughlin, Nevada Travel & Vacation Guide
Primm Valley Casino Resort
Colorado Belle Hotel & Casino Laughlin
Don Laughlin's Riverside Resort


Visit
I Love Las Vegas
other languages

 

Advertenties

Menu I Love Las Vegas

I Love Las Vegas | Nieuws | Viva Las Vegas | Hotels & Resorts in Las Vegas | Wat gaan we doen in Las Vegas? | Leaving Las Vegas
Gastenboek
| Love Las Vegas | Casino Aandelen | Reisverslagen Las Vegas | Geschiedenis Las Vegas | Las Vegas Forum
Klimaat Las Vegas
| Las Vegas Tweets | Las Vegas Links |
Foto's Las Vegas | Gezocht & Gevraagd |
About Me
Adverteren
| Disclaimer & Privacy Policy | Contact Me | Sitemap
 

I Love Las Vegas presents more Las Vegas. Bezoek ook deze sites!

 ILoveLasVegas.BE | ILoveLasVegas.CO.UK | ILoveLasVegas.DE | ILoveLasVegas.EU | ILoveLasVegas.INFO | ILoveLasVegas.NL | PhotosLasVegas.COM
 Copyright © 2003-2016 I Love Las Vegas. All rights reserved.  (Best viewed 1024 X 768)