1e reisverslag, Hans

Bezoek ook eens de site van Las Vegas Travelguide!

1e Reisverslag van Hans, die op deze Las Vegas trip zijn ouders meenam. (09-11-08 t/m 19-11-08).

Eindelijk is het weer zover. Ik ga naar Las Vegas, alleen gaan dit keer mijn ouders ook mee. Zondag naar Schiphol gereden, waar we bleven overnachten in het Ibis. Maandagmorgen om half 9 met de ‘Ibis-bus’ naar Schiphol, waar we na 10 minuten wachten in konden checken. Nog wat gegeten en gedronken en ‘afscheid’ genomen van mijn broer (die volgens mij wel ergens spijt moet hebben gehad dat hij niet mee wilde).

We vlogen om 12.20 uur en konden om 11.40 uur boarden. We zaten zo goed als achterin ( wat achteraf prettig was met de minimale turbulentie die we hadden). Om half 1 kregen we een bericht van de piloot dat het nog een half uur zou duren, in verband met een waterlek aan de airco. Afijn, om 3 uur ( 2.40 uur vertraging ) konden vetrekken naar Washington. Ondanks de vertraging hadden we 1 uur tijdwinst. Dit kwam goed uit, want we hadden nu nog 45 minuten om door de douane te gaan en in het volgende vliegtuig te stappen. We waren op tijd uit Washington vertrokken, en kwamen om 19.25 uur in Las Vegas aan. We zaten met z'n 3en achter elkaar ( ook leuk ) en konden dus de Strip vanuit het raampje zien, zonder over elkaar heen te klimmen.

De eerste vraagtekens waren er al (vooral om hetgeen dat allemaal zo groot is en midden in de woestijn ligt ). En dan te bedenken dat we alleen nog maar op de luchthaven waren. Naar de kofferband, en na een half uur nog geen koffers. Wij naar de United-desk, waar we te horen dat de koffers in Denver stonden, en dat ze diezelfde avond om 22.30 uur op de luchthaven zullen zijn. Oké, niets aan te doen. Achteraf ook wel logisch, we stapten uit het ene vliegtuig en een half uur later vlogen we al naar Las Vegas.

Naar buiten ( waar mijn vader inmiddels al een paar sigaretten had opgerookt, 16 uur zonder valt niet mee ), en met de taxi naar de Stratosphere. Inchecken was zo gebeurt, na betaling van $ 20,- per nacht een upgrade naar een stripview-room. Mooie en ruime kamer, niks mis mee.

Terug naar de ‘koffer-case’ . Het was inmiddels 11 uur 's avonds en nog geen koffers. De dame van de bell-desk vertelde dat we de volgende morgen naar de conciërge-desk moesten gaan, omdat er nu niemand meer aanwezig was die ze kon bellen. De volgende morgen ( half 6 wakker ) na het ontbijt naar de conciërge. Deze dame heeft gebeld naar United, en wij kwamen samen eigenlijk tot de conclusie dat ze ons aan het lijntje hielden, want United wist ineens niet meer waar de koffers waren, terwijl ze de dag van tevoren zeiden dat ze in Denver stonden. Dat schoot dus niet op. Ze zou het nogmaals proberen, en dat het in het ergste geval nog 24 uur !!! zou duren.
Toch een beetje teleurgesteld begonnen we de Strip te verkennen. Veel foto’s / film gemaakt, en om 4 uur teruggegaan naar het hotel. En daar waren de KOFFERS. Schone kleren aangetrokken, nog wat gegokt, en ’s avonds op tijd naar bed.

Dinsdag uitgecheckt, koffers bij de bell-desk gezet ( we weten nu in ieder geval waar ze zijn). Weer de Strip op en ’s middags ingecheckt in Treasure Island.
Dit hotel is zeker zijn 4 sterren waard. Centraal gelegen, mooie ruime en schone kamers, aardig personeel, mooie lobby en wandelgangen, en uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Avonds ben ik naar Mystere geweest. Mystere is vooral erg leuk als je van acrobatiek houd. Ook de clowns zijn erg leuk, met name de act die wordt uitgevoerd voor de voorstelling.

Donderdag de Strip verkent en Downtown bezocht. Vrijdag zouden we naar de Grand Canyon gaan. Maar aangezien dat het om half 5 al donker is, en er altijd de kans is dat je verkeerd rijd, hebben we besloten die nacht gewoon in Vegas te overnachten. Ik was toch een beetje teleurgesteld, maar achteraf was dit een beter idee. We konden nog een nacht bijboeken in TI, dus dat was geen probleem. Omdat mijn moeder die avond een leuke prijs had gewonnen, stelde ik voor om in het Wynn te slapen, maar dat feest ging helaas niet door.

 
Vrijdag met de auto naar de Hooverdam gereden. Was voor mij de 2e keer, en weer was er die verbazing hoe ze het hebben kunnen maken in 2,5 jaar (de dam zelf ). En met de brug zijn ze al 4-5 jaar bezig. Zaterdag naar Red Rock Canyon ( valt tegen als je de Grand Canyon hebt gezien ), en de Fashion Outlet bezocht. Bij dit laatste komen we maandag terug.

Zaterdag uitgecheckt bij TI en ingecheckt bij Excalibur. Wederom in een WideScreenTower Room. Ik wist al wat ik kon verwachten, behalve de muffe geur in de kamer en oude teenslippers onder de kachel. Dit waren eigenlijk de enige minpuntjes. Zondag de strip verkent en uit eten geweest in het Steakhouse in het Excalibur ( de Ribeye, medium, is een absolute aanrader ). 's Avonds ben ik naar Le Reve geweest. Le Reve is een hele mooie show. Heel veel dans en spektakel, alleen vond ik 'KA' en 'Mystere' mooier.

Maandag gaan 'shoppen' in de Fashion Outlet. Voor mensen die denken even goedkoop te gaan hamsteren, komen in mijn ogen van een koude kermis thuis.
Er ligt inderdaad heel veel merkkleding, maar allemaal in maten die de winkels net kwijt kunnen, of door fabrieken verkeerd en/of teveel zijn gemaakt.
Dus een kleine kans dat je kunt slagen. Wij hebben alleen een paar Nike's ( een van 7 gewenste ) en een trainingspak gekocht. 's Avonds naar de vulkaan bij het Mirage gekeken. Deze bleek echter nog niet naar behoren te werken. Thuis gekeken op de website, waar word vermeld dat de opening pas later in december is.

Dinsdag om half 7 opgestaan, uitgecheckt en naar de valet voor een taxi. Om 8 uur op de luchthaven, met de hoop op een eerdere vlucht ( 9.45 uur ). Maar alles stond al vast. Het elektronisch inchecken ging ook niet helemaal goed. In plaats van 3 kwamen er 2 boardingpasses uit. Bij de balie kreeg ik uiteindelijk mijn ticket. Deze fout kwam waarschijnlijk doordat mijn vader en ik allebei dezelfde voornaam hebben, waardoor de computer in de war kwam.
Op tijd vertrokken en op woensdag , 9 uur, geland op Schiphol. Met de bus naar Ibis, auto opgehaald en naar huis. Film en foto’s gekeken. ’s Avonds als afsluiter nog een film gekeken ( What happens in Vegas ), maar niet afgekeken, ik was kapot.

Nog een paar tips :
-Ik had deze keer geen blaren ( Loop, maar loop met mate )
-Zorg dat als je met een gezelschap reist, waar je moet zijn in het hotel en op de Strip ( Ik dus )
-Zorg dat je geld bij je hebt, en net alles in je koffer hebt zitten ( wederom ik )

Las Vegas, het was weer geweldig. Tot 15 februari 2009.

 

Wil je net als Hans je Las Vegas ervaringen delen met anderen dan is dat mogelijk in de rubriek reisverslagen. Je kunt mij de URL mailen van je weblog of site. Natuurlijk is het ook mogelijk om je verhaal (en je eigen foto's) naar mij te mailen. Ik zorg ervoor dat jouw Las Vegas verhaal op mijn site komt te staan.

Ik wil Hans hartelijk bedanken zijn verslag. Hans alias Hans_Loves_Vegas is regelmatig terug te vinden op ons Forum.

 

Advertenties

 

 

 

 

 ILoveLasVegas.BE     ILoveLasVegas.CO.UK     ILoveLasVegas.DE     ILoveLasVegas.EU

 
 

ILoveLasVegas.INFO     ILoveLasVegas.NL    PhotosLasVegas.COM

 

 

Copyright © I Love Las Vegas. All rights reserved.  (Best viewed 1024 X 768)