2e reisverslag, Hans

Bezoek ook eens de site van Las Vegas Travelguide!

2e Reisverslag van Hans, deze fervente Las Vegasganger bezoekt regelmatig Vegas (Februari 2009)

Zondag 15 februari was het dan weer zover : VEGAS BABY. Het was tenslotte alweer 3 maanden geleden. Wederom met United gevlogen. Dit blijft toch mijn favoriete maatschappij, al komt de keuze tussen chicken or pasta wel m'n strot uit. Na een goede vlucht naar Chicago, een wisseling van vliegtuig ( technische mankementen ) kwam ik bijna 1,5 uur later als gepland ( 21.45 uur ipv 20.15 uur ) aan op McCarren. Blij eindelijk gearriveerd te zijn, toch enigszins gebroken, op naar de koffers. Zoals je in het vorige verslag hebt kunnen lezen was er sprake van de 'koffer-case'. Nou bijna was het weer raak. Na een half uur kwamen er geen koffers meer, dus ik had mijn barcode maar alvast voor de dag gehaald. Ik naar het United-kantoortje, waar mijn koffer in het 'afzetgebied' stond. Buiten een taxi genomen naar de Flamingo. Dit was voor mij de 2e keer, alleen dit keer had ik een GO Room. Dit is toch wel heel iets anders dan een gewone deluxe room ( waar ook niks mee is ).

Groot plasma scherm, TV op de badkamer ( in de spiegel ), knoppen voor het automatisch openen van de gordijnen. Het is allemaal een beetje overdreven luxe, maar wel goed bevallen. Het ontbijtbuffet was prima. Je hebt niet gevoel dat je in een vreetschuur ( Excalibur ) zit. Vraag wel of het mogelijk is om aan de tuinzijde te zitten ( wel zo mooi ). Maandagmorgen scheen de zon nog volop, alleen begon het na 2 uur te regenen en is het niet meer opgehouden. Het klopt wat ze zeggen dat wanneer het in Vegas regent ze er niet op gerekend zijn. Je ziet overal enorme plassen met water en improvisaties om het water op te vangen. Dit laatste maakte een natte dag nog enigszins tot een leuke dag. Dinsdag en woensdag prima temperatuurtje al kwam de zon wel laat op gang. Heb een dezer dagen een bezoek gebracht aan Encore.

En ik moet zeggen dat het qua luxe niet onderdoet aan de Wynn, ik denk dat dan vooral de kamers / suites beter / luxer zijn. Maar in vergelijking met de Palazzo is de Encore wel een verbetering voor de Strip. Heb me weer staan te vergapen aan Citycenter, dit is en blijft toch een 'apart' project. Bijna alle hotels nog een keer doorgelopen, opzoek naar eventuele veranderingen. Natuurlijk kun je niet in Vegas zijn geweest zonder een show te hebben bezocht. Maandag had ik bij Tickets4Tonite een kaartje gekocht voor Jersey Boys ( Palazzo ) voor dinsdagavond. Het verhaal over de ups en downs van Frankie Valli and the Four Seasons in inderdaad een 'must see'. Leuke muziek, prima cast.

Woensdagavond naar Terry Fator ( Mirage, winnaar van America's Got Talent ). Ik had op youtube zowat alle filmpjes gezien. En zodra bekend werd dat hij zou gaan optreden in The Mirage heb ik meteen een ticket besteld. Omdat je alle filmpjes zowat heb gezien, weet je wat er komen gaat. Toch zaten er nieuwe 'impressions and puppets' in. Erg leuke show, met DJ voor dat de show begint, dus het publiek is al opgewarmd, ik zou hier zeker nog een keer naar toe gaan. Moet er wel even bij vermelden dat je zelfs word gevraagd foto's en film te maken, zodat iedereen thuis kan zien wat voor een leuke avond hij / zij gemist heeft ( ergens wist ik wel dat er gefilmd mocht worden, ik had dus geen camera bij). Inmiddels schijnt dit niet meer te mogen, en word je ‘vriendelijk’ gevraagd alle opnameapparatuur uit te schakelen. Verder zou ik de show aanraden voor iedereen vanaf 12 jaar. Voor kinderen jonger dan 12 is het leuk
om naar de poppen te kijken, maar als je de grappen en de artiesten niet / snapt kent is het zonde van je geld / tijd.

Donderdag voor een paar dagen naar San Francisco gegaan. Ook hier heb ik mezelf prima vermaakt. Een beetje de gemiddelde toerist uitgehangen, Alcatraz, Pier 39 etc. Ik zal hier niet teveel over schrijven, het is tenslotte een Las Vegas site. Maar mocht je ooit gaan laat de americatravelguide een shuttleservice en een tour voor je regelen ( inclusief Alcatraz ). Prima ervaring, voor herhaling vatbaar. Voor de nieuwsgierigen onder ons toch een paar foto’s.

Afijn, zondag weer terug naar Vegas. Dit keer blijf ik 2 nachten in Mandalay Bay. Normaal gesproken zou ik nooit in zo'n duur hotel slapen. Maar omdat het economisch niet zo goed gaat vliegen de aanbiedingen je om je oren. Er stond niemand om in te checken dus dat was mooi meegenomen.

Het werd nog mooier toen de dame achter de desk mij een suite met
Stripview aanbood. Dit kon ik natuurlijk moeilijk afslaan. Het woord suite zegt het al : grote kamer met bank en aparte eettafel. Wederom met plasmascherm, TV in de badkamer. Badkamer met massagebad, aparte douche en aparte toilet ( met een telefoon, altijd handig om te vragen voor extra WC-papier ).

Room At Mandalay Bay

Room At Mandalay Bay

Bathroom At Flamingo

Room At Flamingo

Het enige minpuntje was het buffet. Er was hier zeker geen sprake van 'What you pay is what you get'. Een beetje buffet geeft je de mogelijkheid zelf brood te roosteren ( hier niet ) en de croissants waren naast ontzettend klein, ook ontzettend droog. Geef mij het buffet van de Flamingo maar. Maandag nog naar 'LOVE' geweest. Wederom een 'must see', maar ergens had ik er meer van verwacht. Ik miste een paar nummers, en ik miste het gevoel wat ik bij 'KA' en 'Mystere' had. Je hoeft echter geen fan van de Beatles te zijn om de show mooi te vinden, dus laat dat niet meespelen in het wel of niet gaan. Ik ben blij dat ik de show heb gezien, maar hoef hem geen 2e keer te zien.

Dinsdag weer naar huis. Prima vluchten gehad en om 9.02 uur op Schiphol geland. Als je dan land op Schiphol en weer thuis bent, je voelt de kou, de nattigheid. Dan besef je dat Las Vegas een stuk beter is, niet alleen qua temperatuur, maar in alles.
Enig nadeel deze keer was dat het merendeel van de foto’s was mislukt ( te felle zon ), na het uitzoeken had ik er nog ‘maar’ 349 foto’s. En verder heb ik in San Francisco een verkoudheid opgelopen. Maar ja, dat krijg je als je als je in je shirt in een open-roof tourbus gaat zitten.

Ik heb weer genoten. Tot de volgende keer.

Wil je net als Hans je Las Vegas ervaringen delen met anderen dan is dat mogelijk in de rubriek reisverslagen. Je kunt mij de URL mailen van je weblog of site. Natuurlijk is het ook mogelijk om je verhaal (en je eigen foto's) naar mij te mailen. Ik zorg ervoor dat jouw Las Vegas verhaal op mijn site komt te staan.

Ik wil Hans hartelijk bedanken zijn verslag. Hans alias Hans_Loves_Vegas is regelmatig terug te vinden op ons Forum.

 

Advertenties

 

 

 

 

 ILoveLasVegas.BE     ILoveLasVegas.CO.UK     ILoveLasVegas.DE     ILoveLasVegas.EU

 
 

ILoveLasVegas.INFO     ILoveLasVegas.NL    PhotosLasVegas.COM

 

 

Copyright © I Love Las Vegas. All rights reserved.  (Best viewed 1024 X 768)