Reisverslag Paula Imans

Bezoek ook eens de site van Las Vegas Travelguide!

Reisverslag Las Vegas 23 t/m 30 november 2008 gemaakt door Paula, een Bette Midler fan

Dag 6 Vrijdag: Stratosphere Tower - Bellagio

Voor vandaag staat er iets op het programma waar ik me ontzettend op verheugd het. De Stratosphere Tower. Hij is 350 meter hoog en tot bijna het topje bereikbaar.
Ik heb maar een dagpas gekocht, als ik alle attracties wil doen is dit de goedkoopste oplossing.
Eerst met de lift naar boven, naar 260 meter. Hier is het uitzicht al top, maar ik weet dat ik hier ook naar buiten mag/kan, dus dat maar eerst. Het buitendek bevind zich een etage hoger, en dat is drie meter dus op naar 263 meter. Het is het mooiste weer van de wereld vandaag, dus het uitzicht is fantastisch.

Hiervandaan het je ook mooi zicht op alle attracties, Big Shot, X-Scream en Insanity. Deze staan natuurlijk op het programma.
Big Shot schiet je met een vaart nog hoger de toren op naar 329 meter en dan in een vrije val van 2 seconden weer terug, wat een kick!


X-Scream is een soort van wip waar ze een achtbaanbakje op gemonteerd hebben. De schiet je eerst naar voren, over het randje van de toren, en kantelt je dan naar beneden. Je denkt dat je zomaar van de toren afvalt!

Maar mijn topper blijft de Insanity. Je gaat in een stoeltje zitten en wordt buiten de toren gedraaid. Hier ga je als een gek rondjes draaien. En dat alles op 263 meter hoogte. Dit is er dan ook eentje die ik nogmaals gedaan heb.

Aan het einde van de middag ben ik hier naar de zonsondergang wezen kijken, ik had gehoord dat je hier het mooiste uitzicht hebt, en dat is absoluut waar. De zon ging prachtig onderen de lucht kleurde rood. Wauw!
Zo gauw de zon weg was werd het een stuk kouder en heb ik het daar voor gezien gehouden.
 


Wat ik natuurlijk niet mag missen als ik in Vegas ben zijn de fonteinen bij het Bellagio. Het kostte even moeite om hier een parkeerplaats te krijgen, maar daarna via de hotellobby snel naar buiten. Natuurlijk was er net een show afgelopen en moest ik een kwartiertje wachten. Maar het was het wachten meer dan waard. De fonteinen draaien alle kanten op, met de muziek mee, zogezegd. Ik weet niet wie het ontwerp doet voor deze muziek/waterstukken maar ze verdienen absoluut mijn complimenten.
 

 

Advertenties