Rock ‘n’ Roll Marathon in Las Vegas


I Love Las Vegas

Reisverslag
Chris

November 2016


Meer reisverslagenLas Vegas als sportief hoogtepunt van het jaar
Chris doet mee aan de halve Rock ‘n’ Roll Marathon in Las Vegas


Als ik ergens naar uit kan kijken dan is het wel naar mijn vakanties naar de USA en in het bijzonder die naar Las Vegas. Ik ben Christiaan Moenis (41 jaar) uit Marken en ben in het dagelijkse leven medewerker op de afdeling betalingsverkeer/treasury back office van een zakenbank (Bank Mendes Gans) in Amsterdam.

Mijn vrije tijd bestaat voornamelijk uit drie dingen:
1. Voetbal – Na 21 jaar wedstrijdsecretaris van SV Marken te zijn geweest ben ik sinds juli 2016 perschef bij “buurman” FC Volendam
2. Hardlopen – Elke week loop ik een keer of drie afstanden tussen de 7 en 15 kilometer en regelmatig een “wedstrijd”
3. USA – Dit is echt “mijn vakantieland”. Inclusief onderstaande reis ben ik er nu 24 keer geweest sinds 2004 en in Las Vegas het meest van alle steden.

Marathon in Amsterdam, San Franciso en Las Vegas

Al jaren houd ik mijn conditie bij met hardlopen, maar sinds 2012 ben ik ook begonnen om me in te schrijven voor “wedstrijden”. Nadat ik in 2013 mijn eerste halve marathon (Amsterdam) had gelopen smaakte dat naar meer. Waarom niet een vakantie naar mijn favoriete land combineren met een sportevenement waar ik zelf aan deelneem? Zo gezegd, zo gedaan.

Eind maart 2014 stond ik aan de start in San Francisco. Op de expo kwam ik er achter dat de zelfde organisatie ook een race organiseerde in Las Vegas. Eenmaal terug in Nederland had ik al snel het besluit genomen om in november ook die race te gaan lopen. Op vakantie was is daar al eigenlijk uit, want na San Francisco ging ik ook nog een paar dagen naar Las Vegas en had wel zin om er later dat jaar nog even naar terug te gaan.

Nadat op mijn werk de dagen voor november waren goedgekeurd kon het feest beginnen. Het zou een week Las Vegas worden. Op woensdag heen, zondag lopen en dan woensdag weer terug. Een vriend van me leek het ook wel leuk om mee te gaan, dus ook hij boekte zijn reis. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en heb ik in november 2016 al weer voor het derde jaar op rij de Rock ‘n’ Roll halve marathon van Las Vegas gelopen.

Na de eerste keer in 2014 besloten we om in 2015 er nog een week aan vast te knopen. Het eerste idee waren de Florida Keys, maar het werd uiteindelijk Oahu, Hawaï dus! Dit beviel zo goed dat we dit afgelopen november hebben herhaald. Na Las Vegas zaten we drie dagen op Big Island en daarna nog vier op Oahu. En om de terugweg wat te breken besloten we om Thanksgiving in Las Vegas te vieren en de volgende dag pas naar Amsterdam terug te vliegen.

Voorbereiding halve Marathon in Las Vegas

Voor mij begon de voorbereiding eind augustus. In een kleine drie maanden moest ik mezelf klaarstomen voor de race. Dit ging via trainingen en andere wedstrijden. Dinsdag 8 november was het zover. Op de dag van de verkiezingen in de USA vloog ik via Detroit naar Las Vegas. Die vriend volgde op zaterdag 12 november, samen met zijn vriendin. Hij werd op 11 november 50 jaar en mocht/kon niet eerder weg. De eerste dagen in Las Vegas was ik dus “alleen”, maar kon ik me wel rustig voorbereiden.

Het was wel een hele bijzondere dag om naar de USA te gaan. Tijdens mijn overstap in Detroit sloten de eerste stembureaus en werd langzaam duidelijk dat Trump het wel eens zou kunnen gaan winnen. Op mijn vlucht naar Las Vegas, landde tegen tien uur ‘s avonds, zat ik live tv te kijken. Nog voordat ik op McCarran was geland werd duidelijk dat Donald Trump de nieuwe president zou gaan worden. Nadat ik in het Luxor was ingecheckt besloot ik maar op mijn kamer te blijven en te wachten op de speech van de winnaar.

Wakker worden in Vegas en in het land van Trump

En dan word je de volgende ochtend wakker in het land van Trump. Na het ontbijt ben ik maar even rustig aan de wandel gegaan. Met 27 graden was overigens voor november erg warm in Las Vegas. Iets waar ik het weekend nog wel eens last van zou kunnen krijgen. Het was ook de dag dat Nederland en België een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar voetbalden. In The Linq zag ik dat ze deze wedstrijd op groot scherm vertoonden, dus ben maar neergeploft in de Sportsbook. Na de wedstrijd ben ik nog verder noordelijk gelopen richting Venetian en daar overgestoken naar The Mirage om een hapje te gaan eten. De dag heb ik afgesloten aan een blackjack tafel in The Cromwell. Met een bescheiden winst ben ik vervolgens richting “huis” gegaan.

Vanaf donderdag kon ik mijn startnummer ophalen in het Las Vegas Convention Center. Dus besloot ik dit maar te combineren met een shop dag naar de Premium Outlets – North. Na een korte laatste hardlooptraining langs Las Vegas Boulevard en het ontbijt in de SDX richting downtown om daar de kledingkast weer aan te vullen. Nadat ik wel vond genoeg te hebben was het tijd om naar de Health & Fitness Expo van de Rock ‘n’ Roll Marathon te gaan. Het was inmiddels iets over drie uur in de middag en dus was de vriend die zaterdag met zijn vriendin over zou komen jarig. JC werd Abraham, dus hem even gebeld! ’s Avond opnieuw lekker rustig aan gedaan, wat wel lastig is in deze stad. Maar alles opzij voor een optimale voorbereiding!

Afgelopen zomer zou ik een tour maken richting Valley of Fire, maar deze werd vanwege extreme temperaturen geannuleerd. Dus deze trip stond op mijn lijstje om alsnog te doen in november. Net als in het voorjaar, want ja het was mijn derde keer dit jaar al, had ik de tour geboekt bij Pink Jeep Tours. De tour naar Death Valley was me met deze maatschappij uitermate goed bevallen. Het is weliswaar niet goedkoop, maar de kleine groep waarmee je op stap bent is wel heel erg prettig. Met een kleine groep van dit keer slechts acht personen trokken we naar het noorden. Het was een heerlijke dag in de Valley of Fire. Heb genoten van de schoonheid van dit State Park. Als je in Las Vegas bent zijn dit soort uitstapjes ook heel lekker om even te “ontsnappen” aan de drukte van de stad. Bovendien bevindt er zich zoveel natuurschoon rond deze stad die nooit slaapt dat het zonde is om dit niet mee te nemen in je programma.

De benen testen, 5 kilometer loop

Op zondag stond de halve marathon op het programma, maar ook op zaterdag had ik al een race. Want ook dit jaar organiseerden ze weer op de avond voor de grote race een vijf kilometer loop. Dus hoefde ik ’s morgens niet nog even de benen te testen want dit zou later op de avond nog gebeuren. Na lekker te hebben uitgeslapen was het plan om maar even een middagje te gaan blackjacken. In The Linq zit een leuke Ierse pub, O’Sheas, met een aantal tafels. Hier had ik al eens eerder gezeten tijdens mijn trips naar Vegas. Halverwege de middag liep ik met een zak vol fiches de deur uit. Tijd om nog even klein hapje te eten en dan richting SLS voor de start van de 5K op het terrein aan de overkant van de Strip.

Het was weer lekker druk, maar net als in 2015 mocht ik weer in het voorste vak starten. Hier kwam ik er al snel achter dat ik naast een Nederlands echtpaar uit Krommenie stond. Even kort met elkaar gepraat en na de finish liepen we elkaar ook nog even tegen het lijf. Ook zij zouden morgen de halve marathon gaan lopen. Maar dat als voorbereiding op een hele een week later! Wat de race betreft ging het allemaal weer sneller dan ik me had voorgenomen. Ik startte weer ontzettend snel, liep bij de eerste vijf op de eerste paar honderd meter. Daarna flink op de rem getrapt maar alsnog te snel. Maar was wel een goede test. Wist ook meteen dat ik zondag extra drinken mee moest nemen vanwege de droge lucht en de erg hoge temperaturen. Na de race ben heb ik vrij snel mijn tas gehaald en de Monorail gepakt richting MGM. Vooraf wisten we al dat mogelijk JC en Esther, de vrienden die op zaterdag zouden aansluiten, rond de tijd dat ik terug zou komen in het Luxor ook in het hotel zouden arriveren. En ja hoor! Ze stonden net in de rij om in te checken. Nadat we allemaal opgefrist waren hebben we wat gegeten, bijgepraat en nog een stukje gewandeld voordat bij hun langzaam het “licht uit ging”.

Start halve Rock ‘n’ Roll Marathon in Las Vegas

En dan was daar eindelijk de dag waar ik al misschien wel bijna een jaar naar uit had gekeken. Ik had doelen gesteld voor deze race. Ik wilde mijn PR, dat ik in 2015 in Amsterdam had gelopen, aanscherpen. De voorbereidingen op de race waren echter niet zoals ik had gehoopt. Beetje ziek geweest tijdens het begin van de voorbereiding in augustus en daarna nooit echt een super race gelopen. De halve marathon in Amsterdam was zelfs ronduit slecht! Om mijn doel kracht bij te zetten startte ik in een groep met als richttijd 1:45. Maar dat was pas na het mini concert van Snoop Dogg op het startterrein tegenover het Luxor, lekker dichtbij dus.

Waar het de afgelopen jaren steeds behoorlijk fris was aan de start kon nu het vest uit. Het was warm, erg warm! Stiekem begon ik me hier dan ook al zorgen om te maken. Maar ik had veel gedronken de afgelopen dagen, water geen bier! Rond de klok van half vijf viel het startschot. De start was ter hoogte van Mandalay Bay waarna we eerst iets van 1500 meter zuidwaarts liepen om daarna de hele Strip af te lopen richting downtown. Hier een kleine plaatselijke ronde om vervolgens via Freemontstreet weer de Las Vegas Boulevard op te gaan en te finishen bij de vulkaan van The Mirage. Het begin was veelbelovend! Ik kon heel makkelijk de pacer volgen en liep zelfs regelmatig aan kop of net voor de groep. Maar na een kilometer of tien was de pijp leeg… Ik besloot om mijn groep te laten gaan en op een rustig tempo de weg te vervolgen. Maar het ging van kwaad tot erger en moest zelfs wandelen voordat ik 15km had gelopen. Hierdoor raakte ik totaal uit mijn ritme en was zelfs een tijd van onder de twee uur uit zicht aan het raken. Uiteindelijk met benen die niet meer wilden maar verder redelijk fit twintig minuten boven mijn doel geëindigd. Echt erg teleurgesteld was ik gelukkig niet, want het zat er ook wel een beetje aan te komen. Wel nu echt kunnen genieten van alles om de race heen in plaats van de focus op mijn lopen te richten. Eenmaal over de finish was daar al snel de beloning. Ja een medaille, maar ook mijn eerste biertje na ruim drie maanden niet! Hij smaakte goed! Er zouden er later die avond nog een aantal meer volgen…

Nagenieten in Las Vegas en Hawaï

Woensdag zouden we al weer uit Las Vegas vertrekken, voor Hawaï dus ook geen straf, maar dus nog maar kort tijd voor mijn vrienden om een bezoek aan de Outlets te brengen. Maandag middag stond de South Outlet op het programma om daarna ’s avonds richting downtown te gaan. Downtown hoort eigenlijk bij een bezoek aan Las Vegas. Je zou hier zeker één of twee avonden heen moeten gaan. De sfeer is zo anders dan op de Strip. Bovendien kun je er een stuk goedkoper een biertje drinken als je niet aan het gokken bent. Wat ook altijd de moeite waar is dat is een show bezoeken. De afgelopen jaren heb ik er al heel wat bezocht. Dinsdag avond gingen we in New York New York naar Zumanity. Was voor mij overigens al de tweede keer, maar goed dat krijg je als je ergens zo vaak komt.

Na ruim een week kwam er voor mij een einde aan mijn derde ruime week in 2016 in Las Vegas. Voor mijn vrienden was het wel wat kort, want zaten er pas drie volle dagen. Maar goed je wordt maar één keer vijftig! Toch was dit nog niet het definitieve afscheid dit jaar. Want na onze reis naar Hawaï (3 dagen Big Island en 4 dagen Oahu) zouden we nog voor een volle dag terug komen.
Na een fantastische week midden in de Pacific waren we op donderdag 24 november weer terug in Las Vegas. Dit keer zaten we in New York New York, voor het eerst! Het was wel even wennen want de temperatuur was enorm naar beneden geduikeld. In plaats van een korte broek moest nu een jas aan! Bovendien hing nu ook overal de kerstversiering en lag er een heuse ijsbaan tussen NYNY en Monte Carlo in The Park. We sloten de vakantie deze avond af in O’Sheas. Helaas verdween daar ook na uren aan de blackjack tafel mijn winst als sneeuw voor de zon… Ondanks dat een heerlijke laatste avond gehad.

Terug naar Amsterdam in stijl

De volgende morgen gingen we op weg naar McCarran voor onze vlucht met Delta naar Atlanta. Hier hadden we overigens nog een doel, want we vlogen met een idee via Atlanta. De laatste vlucht naar Amsterdam is namelijk van KLM. Al tweemaal van de laatste drie reizen was het mij gelukt om de vlucht naar Amsterdam te upgraden naar Businessclass. We wisten dat er nog een paar stoelen over waren, dus in Atlanta aangekomen direct naar de balie om te informeren. En ja hoor plek zat! Alle drie vlogen we heerlijk in stijl terug naar huis. En ditmaal met een gesloten portemonnee!

I Love Las Vegas

Las Vegas, sommige mensen moeten er niets van hebben maar anderen houden van deze stad. Tot die laatste groep behoor ik, mag duidelijk zijn. Mijn eerste kennismaking was in 2004 en inmiddels ben ik al weer twaalf keer terug geweest. De laatste drie jaren zelfs minstens twee keer per jaar. Alles bij elkaar heb ik er in 2016 bijna vier weken gezeten, misschien iets te… Maar weet je wat, je leeft maar één keer! Viva Las Vegas!

Chris

Chris hartelijk bedankt voor het delen van deze fantastische Las Vegas beleving. Volgens mij staat het lopen van de Rock ‘n’ Roll Marathon in Las Vegas bij meer Vegas gangers op hun todo lijstje. Heb je ook een mooi Las Vegas verslag of verhaal wat je wilt delen mail me dan. Ik zorg ervoor dat jouw Las Vegas verhaal met foto's op mijn site komt te staan zodat vele andere mee kunnen genieten en er wellicht door geïnspireerd raken. Chris nogmaals bedankt! Wie volgt er nu?

Menu I Love Las Vegas

I Love Las Vegas | Nieuws | Viva Las Vegas | Hotels & Resorts in Las Vegas | Wat gaan we doen in Las Vegas? | Leaving Las Vegas
Gastenboek
| Love Las Vegas | Casino Aandelen | Reisverslagen Las Vegas | Geschiedenis Las Vegas | Las Vegas Forum
Klimaat Las Vegas
| Las Vegas Tweets | Las Vegas Links |
Foto's Las Vegas | Gezocht & Gevraagd |
About Me
Adverteren
| Disclaimer & Privacy Policy | Contact Me | Sitemap
 

I Love Las Vegas presents more Las Vegas. Bezoek ook deze sites!

 ILoveLasVegas.CO.UK | ILoveLasVegas.DE | ILoveLasVegas.EU | ILoveLasVegas.INFO | ILoveLasVegas.NL | PhotosLasVegas.COM
 Copyright © I Love Las Vegas. All rights reserved.  (Best viewed 1024 X 768)
 

 

Copyright ©  I Love Las Vegas. All rights reserved.  (Best viewed 1024 X 768)