Golfen in Las Vegas

 Louis

Louis gaat in Vegas altijd een keer golfen

Golfen bij 40 gr een vochtigheid van 22 %.


In september 2016 hebben mijn echtgenote en ondergetekende een wondermooie reis gemaakt naar het westen van de USA , langs een 11 tal nationale parken met als middel - en rustpunt van de reis Las Vegas.
Tijdens de gehele maand dat we onderweg geweest zijn geweest hebben we bijna alleen maar zoneschijn en hoge temperaturen gehad. Ook de dagen dat we in L.V. verbleven.

Om niet altijd op de Strip of op Fremontstreet of in een van de Outlets rond te hangen besloten we een middag te gaan golfen op de Dessert Pines Golf club.
Men hanteert daar een apart tarief, hoe vroeger je start, hoe hoger de green fee i.v.m de hitte en ze hanteren ook een z.g twilighttime. Dan speel je laat in de middag tot het donker wordt, maar wel in de volle hitte van de namiddag.

We hadden deze tijd gereserveerd en waren ruim op tijd om ook nog een balletje op de driving range te slaan.
 


Wat een luxe, alleen al op de driving range. Je koopt een kaart voor 2 $ waarvoor je 40 ballen krijgt. Op de afslaplaats kun je de teehoogte d.m.v een paneel in de hoogte afstellen. Je drukt op een andere knop en automatisch komt uit de ondergelegen kelder je eerste bal omhoog opgeteet en wel. Nadat je de bal hebt geslagen komt automatisch de volgende bal omhoog. Op de display is te zien hoeveel ballen er nog staan aan te komen.

Nadat de ballen op waren hebben we de course gespeeld uiteraard in een buggie, dat is in de USA bijna altijd zo.
Maar wat valt het tegen om bij een temperatuur van zoín 40 gr naar je bal te moeten lopen..Je mocht nl met de buggie het pad niet af.
Een nadeel was dat de zitting van de buggie van een soort kunststof was, met als gevolg dat na korte tijd zitten je gehele broek nat werd van de transpiratie. Maar als je die dan even uitdeed , droogde dit ook weer net zo snel op door de hitte en de lage luchtvochtigheid.

De hitte daar is overigens heel anders dan hier in Nederland, omdat de luchtvochtigheid aldaar bijna altijd laag is zoín 22 % of nog minder.

Gelukkig waren er om de 4 holes waterbevooradingsplaatsen, waar je de meegenomen watervoorraad kon aanvullen.
Het is toch een hele belevenis om die mooie greens aan te spelen, dan kun je zien dat er toch wel degelijk een backspin zit in je approach naar de green, zo zacht zijn de green. Uiteraard is het van belang ook daar je pitchmarks te repareren.

Aangekomen bij de 9e hole bestond de mogelijkheid om via een intercom een. bestelling burgers of kipnuggets te plaatsen die je dan bij na de green van 9 kon ophalen. Hiervan hebben we uiteraard geen gebruik gemaakt.
Nadat we net voor donker uitgeholed hadden op de 18e hebben we nog wat gedronken in het clubhuis , de punten geteld (34) en terug naar ons hotel gereden in Fremontstreet.

Na nog een dag in L.V. te zijn gebleven zijn we in zuid-westelijke richting verder getrokken richting San Diego via Palm Springs. Ook in deze omgeving vind je een kleine 50 banen, waarvan er slechts enkele toegankelijk zijn voor green fee spelers.

Louis

Ik wil Louis hartelijk bedanken voor zijn golfverslag. Ben jij ook een golfer en wil je ook je ervaringen delen. Mail me dan en ik plaats je verslag graag op mijn site. Louis, Vegasvriend op naar meer Vegas en golf plezier. Louis is regelmatig terug te vinden op de facebookpagina I Love Las Vegas en nog vaker in de VS, Las Vegas.

Advertenties

 

 

 

 

 ILoveLasVegas.BE     ILoveLasVegas.CO.UK     ILoveLasVegas.DE     ILoveLasVegas.EU

 
 

ILoveLasVegas.INFO     ILoveLasVegas.NL    PhotosLasVegas.COM

 

 

Copyright © I Love Las Vegas. All rights reserved.  (Best viewed 1024 X 768)