Las Vegas reisverslag Valerie

Bezoek ook eens de site van Las Vegas Travelguide!

Reisverslag Las Vegas van Valerie; 29-03-2012 tot 06-04-2012


Wat hebben we het geweldig gehad!

We hebben gevlogen met U.S. Airways, en ik moet zeggen, dat is redelijk goed bevallen. Het is natuurlijk geen United, maar de vlucht op zich was ok. Ook de overstap in Philladelphia ging vlot. Om 19:00 lokale tijd waren we dan eindelijk in Vegas! We hadden vervoer van Trans Bell en deze stonden - zoals afgesproken om 19:00 bij het vliegveld. We zaten met meerdere mensen in de bus en die arme chauffeur was bezig met zijn eerste werkdag geloof ik. Hij stopte bij de verkeerde hotels en ik denk dat we de strip wel 3x hebben gezien, maar het kon ons weinig deren. Het is absoluut geen straf op wat op en neer te rijden over Las Vegas Boulevard toch?

Maar rond 19.45 waren we er dan toch eindelijk: het wonderschone Flamingo! De kokosgeur drong meteen onze neusgaten in, om er de komende 8 dagen te blijven Ook het inchecken verliep vlekkeloos en we kregen een supermooie kamer op de 26ste verdieping met uitzicht op het Bellagio. We hadden gewoon een reguliere kamer geboekt, zonder stripvieuw, dus dit was een leuke verassing. Onze GO room zag er netjes en schoon uit kortom: helemaal perfect.
We hebben die avond niet veel meer gedaan, hebben wat gegeten in hotel en zijn naar bed gegaan.

De Flamingo's van het Flamingo Hotel in Las Vegas, gratis te bezichten in de tuin van het hotel.


We hebben bijna iedere dag mooi weer gehad, zo tussen de 25 en 28 graden. We zijn een ochtend aan het zwembad gaan liggen, maar het water was nog heel erg koud, er zat dan ook niemand in. Er werd dan ook nogal raar gekeken toen die gekke Limburgse er wel insprong Nou, ik was er z weer uit. Ook waaide het op sommige dagen heel erg. Zo zijn we op een avond naar het Stratosphere geweest. Om foto's te maken, maar zeker ook om de achtbanen even mee te pikken, bleek dat er 2 van de drie gesloten waren door de harde wind.
De enige attractie wat open was, was die "achtbaan"waar je van voor naar achteren gaat. Op zich niks engs, maar de hoogte maakt het wel heel spannend.

Blijft prachtig om te zien; de Skyline van Las Vegas. Bezoek de Stratosphere Tower en geniet van het uitzicht.


We hebben praktisch alle hotels goed kunnen bekijken. Vooral de themahotels als het Luxor en New York New York waren heel erg mooi. Ook Planet Hollywood en het Ballagio zijn schitterend om van binnen te zien. De grootte van die hotels overvielen ons keer op keer. Verder zijn we in de eiffeltoren geweest, deze is de helft zo groot als de echte en vanuit de top hebben we mooie foto's kunnen maken. In Harrah's zijn we natuurlijk een kijkje gaan nemen bij Winnie en Buck, wat een gek stel. Zo hebben we ze daar in Vegas ook wel in het echt zien lopen
In Imperial Palace is er een showroom met allemaal oldtimers, was ook erg gaaf om te zien.

Prachtig uitzicht vanuit de Eiffeltoren!

In het Luxor zijn we naar Bodies the Exhibition geweest, heel indrukwekkend. Ook the blue man group in het Venetian waren super. Onze kaartjes hebben we trouwens bij Tix 4 tonight gekocht. Dit scheelt echt bijna de helft. Al sta je makkelijk 3 kwartier in de rij! Maar ja, we blijven wel Nederlanders he .

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat je ook heel fijn kunt shoppen in Vegas. Zo heeft Planet Hollywood te Miracle Mile Shops, ongeveer 170 winkels waaronder Fossil, H&M en Skechers. Zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Ook de forumshops zijn erg leuk. Hotels zoals het Aria en Bellegio hebben ook veel winkels, maar deze zijn vooral leuk als je miljonair bent. Midden op de strip ligt een Wallgreens, waar we regelmatig dingen als water, yoghurt, frisdrank en snacks hebben gekocht. We zijn een ochtend naar een outletcenter geweest, vlakbij het Stratosphere, maar waren hier eigenlijk snel uitgekeken.


Het eten is iets waar ik maar moeilijk aan kan wennen in Amerika. De porties zijn vaak giga. Mijn man is een grote eter, maar zelfs hij kon na dag 3 geen eten meer zien Het ontbijtbuffet in het Flamingo was zeer matig, maar daar ben ik op het forum hier ook meerdere malen voor gewaarschuwd. We hebben wel moeten lachen om de etenswaren die er te krijgen zijn in het buffet. Zo is het schijnbaar heel gewoon om te ontbijten met ijs en gebak . In het Stratosphere zijn we gaan eten bij Roxy's Dinner. Een hartstikke leuk jaren 50 tentje waar je heerlijke hamburgers kunt krijgen. De sfeer daar is echt heel gezellig. Ook in Tropical Breeze in het Flamingo hebben we lekker gegeten. Verder zijn we een paar keer MC Donalds geweest-altijd goed en hebben we vaak gewoon wat uit het vuistje gegeten zoals een pizzapunt of hotdog. O ja, en dan die mega grote zakken chips! Het blijft ongelofelijk om te zien en het werkt steeds weer op mijn lachspieren als ik iemand met een 2 liter beker (of is het emmer) over straat zie lopen.

We hebben veel gebruik gemaakt van taxi's en dat is ons prima bevallen. Bij praktisch ieder hotel is er een grote standplaats voor taxi's die af en aan rijden. Vaak namen we ons voor om naar een bepaald hotel te lopen, maar je verkijkt je echt op de afstand. Het Flamingo lag in ieder geval lekker centraal op de strip, dus er was ook wel van alles in de buurt om te bekijken.

De voorlaatste avond hebben we een taxi naar Fremont Street genomen. Ook dit was superleuk. We hebben 2 lichtshows gezien. De eerste was American Pie en de tweede was er een van Bon Jovi. We zijn er al eens geweest, maar het blijft spectaculair.

De bevolking is heel erg vriendelijk. Zodra mensen horen dat je uit Nederland komt, willen ze weten of je in Amsterdam woont en of je veel wiet rookt . We vonden het vooral erg leuk om een praatje te maken met de taxichaffeurs. Zij hebben hun babbel altijd klaar en weten je te vertellen over de leuke dingen die je in Vegas kunt doen. Wat op het laatste wel wat minder werd, waren de Mexicanen met hun sexfoldertjes. Ze staan echt op iedere straathoek om hun foldertjes kwijt te kunnen. Waar we erg om hebben moeten lachen, waren de mensen verkleedt als Super Mario, Elvis, Spongebob, Freddie Kruger enz enz. Sommigen vol overgave, anderen met een fles jack Danils in de hand. Het blijft toch een eigenaardig volkje.

En van de vele straatartiesten die je op de Strip in Las Vegas tegen kunt komen!

Kortom: we hebben ons prima geamuseerd, het waren 8 geweldige dagen.
Ik denk zeker dat we over een paar jaar nog wel een keertje zullen gaan.

Groetjes Valerie en Chris


Valerie bedankt voor het delen van jullie Las Vegas beleving en de vele foto's. Wil je net als Valerie je Las Vegas ervaringen delen met anderen dan is dat mogelijk in de rubriek reisverslagen. Je kunt mij de URL mailen van je weblog of site. Natuurlijk is het ook mogelijk om je verhaal (en je eigen foto's) naar mij te mailen. Ik zorg ervoor dat jouw Las Vegas verhaal op mijn site komt te staan.

 

 

 

 

 ILoveLasVegas.CO.UK     ILoveLasVegas.DE     ILoveLasVegas.EU

 
 

ILoveLasVegas.INFO     ILoveLasVegas.NL    PhotosLasVegas.COM

 

 

Copyright   I Love Las Vegas. All rights reserved.  (Best viewed 1024 X 768)